Gästebewertungen

8,9/10 10 Bewertungen


9,0/10
“Echt zeilen, met gezin”
Vissermanaak WK 69 Sulis | Jerom van Beuzekom | 29 Juli 2021
Zeilend over de wadden, van Vlieland, naar het Groene strand bij Terschelling, naar Ameland en door naar Schiermonnikoog. Onderweg droogvallen en genieten van het wad. Mede door de lazy jacks en de rol fok konden we snel zeil heisen en hebben we veel gezeild. De boot vaart fijn en heeft alle gemakken om een week op 1 plek te liggen. Het enige nadeel is dat er geen sta hoogte binnen is en dat de achterkooi onder de tafel buiten vrij krap is, maar verder is alles top bij deze visserman aak. Vooral die grote kuip is een feest.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

10,0/10
“Super schuitje”
Grundel "de Groendel" | Inge P uit Amsterdam | 26 Juli 2021
Met mijn 3 tiener zoons 4 dagen op pad geweest met de Batavier. Alles klopte en deed wat het moest.
Ze baart heel makkelijk. Optuigen ging wat troef, alsof ze niet iedere week de zeilen hijst. Maar eenmaal zover zeilt ze als een zonnetje.

Met de bovengenoemde tieners en hond hadden wij allen slaapplek (ja je eigen bed is comfortabeler, maar we lagen) en we liepen elkaar nauwelijks in de weg overdag. Knap voor zo’n klein scheepje.

Aanrader
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

9,0/10
“Helemaal goed”
Lemsteraak Dorothee | Vogel | 24 Juli 2021
fantastich schip, zeilt mooi, goed uitgebalanceerd, een plaatje.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

9,5/10
“Prachtige en heerlijk zeilende Lemsteraak”
Lemsteraak De Hege Wier | Marchien | 19 Juli 2021
We hebben afgelopen weekend genoten van de Hege Wier. Een prachtig afgewerkte boot met zeer complete uitrusting en geweldige zeilkwaliteiten.
De in een eerdere review genoemde problemen met de motor waren zeer goed opgelost, en dat binnen 2 weken, top.

Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

9,0/10
“Top!”
Bol De verandering | Wolfgang | 7 Juli 2021
Ich habe einen 2 Tage Kursus gebucht um den Umgang mit einem Plattbodenschiff zu lernen. Das Schiff ist etwas älter aber in einem sehr guten und gepflegten Zustand und für erste Erfahrung genau richtig da alles von Hand gemacht werden muss.
Der Trainer Klaasjohann hat alles gegeben, war sehr ruhig und sehr geduldig bei den wiederholenden Manövern. Ich habe sehr viel bei ihm gelernt,Vielen Dank noch mal an Klaasjohann!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

9,0/10
“Een weekendje Vlieland”
Lemsteraak De Hege Wier | Derk-Jan Verhaak | 28 Juni 2021
De Hege Wier is een prachtig schip en is uitstekend uitgerust voor zeilen op binnenwater, IJsselmeer en Waddenzee. Wij hebben een rondje Vlieland gemaakt, met een overnachting op vrijdag in de Noorderhaven in Harlingen. De voorspelling was in eerste instantie niet heel gunstig, maar uiteindelijk bleek dat erg mee te vallen. Veel zon, vijrdagavond en zaterdagochtend wat weinig wind, maar verder heerlijk kunnen zeilen (zondag zelfs met een dikke 5 op de terugweg).
Ondanks het prima schip toch enkele tips/opmerkingen:
1. de uitrusting
Bij het boeken kun je kiezen voor een Waddenpakket. Als je leest wat daarin zit, lijkt het bijna noodzakelijk te zijn om dat te bestellen als je het Wad op gaat. Dat bleek niet zo te zijn: als het kaartmateriaal, stromingsatlas en zwemvesten waren aan boord. Wij hebben het pakket niet besteld en was ook niet nodig.
2. de zwaardlieren.
Als je niet ervaren bent met platbodems, weet je niet dat je de zwaardlierhendels uit de lieren moet halen als je het zwaard laat zakken. Ze draaien dan als een gek in het rond. Als je te dicht bij staat, kun je je gemakkelijk bezeren. In ons geval verdween de hendel in de Waddenzee, omdat de borgpen wat slapjes was. Gelukkig waren er twee hendels. Dus na het zwaard omhoog trekken, de hendels eruit halen. Dit staat niet in het boordboek, dus geef het de schippers als tip mee.
3. de motor
Die heeft ons geen moment in de steek gelaten. Integendeel, hij wilde niet meer uitgaan op het contact. Na gebeld te hebben kregen we snel een tip om dat op te lossen. Daarvoor moesten we in de machinekamer zijn, dus elke keer een zwaar luik optillen. Niet handig en waarschijnlijk makkelijk te repareren.
4 boordboek
Superhandig dat er een boordboek aanwezig was en dat dit als pdf van tevoren gemaild was. Zo kun je je voorbereiden en voegt duidelijk iets toe aan de voorpret!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
6,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

7,5/10
“De Luije MAn”
Lemsteraak De Luije Man | Nanna Spakler | 27 Juni 2021
Wat een mooi schip, en we hebben er een heel bijzonder weekend mee mogen varen. Sail Charter Friesland is een zeer professionele organisatie en heel fijn om mee samen te werken. Wij komen zeker terug en hopelijk dan langer dan een weekend.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
4,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
6,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

8,5/10
“De HA04 is een mooi en heel fijn schip”
Visserman Aak HA 4 | Sjoerd van der Wielen | 23 Juni 2021
Goede ontvangst op locatie, fijne en duidelijke uitleg van het schip en toebehoren.
Het schip is goed onderhouden en zeilt heerlijk. Op de motor ook goed bestuurbaar.
Het is wel een schip om veel buiten te zijn. In de kuip namelijk veel ruimte in de kajuit in verhouding wat minder.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
6,0/10
Mehr info

10,0/10
“Zeilvakantie Wadden”
Lemsteraak Bellefleur | Ties van Rappard | 13 Juni 2021
Heerlijk ruim schip met een gezellig kuip en kajuit.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

7,0/10
“Prima schip. Enkele details besprak ik al met Michael.”
Lemsteraak Juffrouw Ooievaer | Floris Plate | 10 Juni 2021
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
6,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
6,0/10
Mehr info
Segeltörn auf dem IJsselmeer und Wattenmeer

Möchten Sie selbst oder mit einem Skipper segeln?

Einige unserer größeren Lemsteraak Segelyachten bieten wir auch mit Skipper an. Dieses Angebot richtet sich an Gäste, die nur wenig (oder gar keine) Erfahrung mit dem Plattbodensegeln auf dem IJsselmeer und Wattenmeer in Holland haben, aber trotzdem einmal in den Genuss der einzigartigen Atmosphäre an Bord dieser traditionellen Segelschiffe kommen möchten. Eine Segelyacht ohne Erfahrung mit dem Plattbodensegeln mieten? Kein Problem! Zu unserem Charter Programm gehören auch Segelkurse, Manövrierkurse und Segelstunden.