Gästebewertungen

8,8/10 74 Bewertungen

4 Sterne

8,5/10
“mooi, groot en snel schip”
Visserman Aak LE 66 " de Pekel" | Anko Grootveld | 30 Juli 2022
Heerlijk gezeild met de LE 66. We hadden een lichte bemanning en harde wind. Maar met twee reven en een rifje in de fok is het helemaal goed gekomen.

We zien uit naar volgend jaar.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
6,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

8,5/10
“Windbreeker”
Lemsteraak Windbreeker | Hans Axtner | 22 Juni 2022
Das Schiff sieht sehr schön und traditionell aus. Der Motor ist sehr gut, stark und sparsam. Einige Kleinigkeiten sind verbesserungsbedürftig. Gut wäre, wenn die Süßwasserspülung der Toilette verbessert würde, um den Süßwasserverbrauch zu reduzieren.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

8,5/10
“blauwe heks; heerlijk lang weekend, prettig schip”
Lemsteraak Blauwe Heks | Daan | 13 Juni 2022
We hebben een heerlijk lang weekend gehad met de blauwe heks. Heerlijk gezeild over het IJsselmeer en via Stavoren via de Fluessen weer terug naar Workum. Werkelijk een feestje, ondanks de regen op de laatste dag. De blauwe heks heeft een lekkere grote kuip, waardoor iedereen daar makkelijk kan zitten.

Paar punten:
- aankomst was niet helemaal duidelijk, haven schip en locatiekantoor waren niet dezelfde, misschien dat een duidelijk vlag/aanduidingen helpen: we waren nu echt op zoek.
- prettige ontvangst, goede uitleg over het schip. Meedenken/helpen bij eerste vertrek hebben we een beetje gemist, zeker daar we volledig aan lager wal lagen met harde wind op het schip - niet de lekkerste positie voor je eerste manoeuvre met een nieuw schip.
- verder top dagen gehad, blauwe heks zeilt zalig en makkelijk.
- handleiding aanboord mist uitleg van electra - prettig om te kunnen nalezen welke knop welke functie (ook alweer) heeft
- starten van de motor zit een verstopt onder bankje, onhandig/gevaarlijk als je snel wilt/moet handelen.
- motor levert bij laagste toerental teveel vermogen, waardoor het lastig is om rustig te manoeuvreren, steeds tussen vooruit/neutraal aan het wisselen (ter info voor volgende huurders)
- heerlijk geslapen aan boord (goed matras)
- gordijnen missen nog in de kajuit - voor degene die in de kajuit slaapt is het dus vroeg licht.

Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

8,0/10
“Een prima schip.”
Lemsteraak Juffrouw Ooievaer | Floris Plate | 31 Mai 2022
Fraai, ruim en goed geëquipeerd schip met uitstekende zeileigenschappen.

De service van de verhuurder bij enkele problemen was voortreffelijk.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

8,5/10
“Mooie midweek”
Lemsteraak De Hege Wier | Eric Wehrmeijer | 24 Mai 2022
Wij ( een club van 3 vrienden die elk jaar een week gezamenlijk gaan zeilen) besloten om nu eens een platbodem te huren met de bedoeling droog te vallen op het wad. Wij kwamen uit bij SCF en huurden de Hege Wier. Omdat wij geen ervaring hebben met platbodems, huurden we er een schipper bij. Dat bleek een succes, want Olaf had er veel werk van gemaakt om nog niet door ons ontdekte stukken wad op te zoeken en een leuke route samengesteld, waarbij we onze tijd optimaal konden besteden en ook nog een ronde golf konden spelen op Ameland. Al met al een geweldige tocht op een prachtig schip.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Mehr info

8,5/10
“Een weekend met de Wadwaai”
Lemsteraak Wadwaai | Arie Kraaijenoord | 14 Mai 2022
We hadden een weekend met 5 á 6 Bft maar met een dubbel gereefd grootzeil was het prima te doen. Op Zondag haalden we zelfs een snelheid van meer dan 9 mijl. De elektrische zwaardbediening en de elektrische grootschoot bediening geven veel gemak net als het afmeren met de boegschroef als hulp.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

8,5/10
“Weekend met de Wadwaai”
Lemsteraak Wadwaai | Arie Kraaijenoord | 25 Oktober 2021
Op vrijdag om 12:00 vertrokken vanaf de Sluis in Workum en die dag naar Enkhuizen. Zaterdag via de Marker Wadden naar Hoorn en zondag weet terug en afleveren bij de Sluis. Leuke stadjes en heel veel kunnen zeilen.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

7,5/10
“Bint”
Visserman Aak Bint | Telgenkamp | 25 September 2021
Jaarlijkse 'mannen zeil week '... Bint voor 2e keer gehuurd.
Fijn schip. Snel. Bediening gemakken aan bord. En hoewel een boegschroef op een platbodem beetje vloekt ... wel héél makkelijk voor mensen die het schip niet dóór en dóór kennen.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
6,0/10
Mehr info

8,0/10
“Eerste kennismaking met een fraai 'klassiek' platbodem zeilschip”
Hoogaars Wiede Weerga | Jacqueline en Fred | 16 September 2021
Het was voor ons vele, vele jaren geleden dat we onze CWO zeilcursussen met goed gevolg hadden afgelegd. Omdat die kennis flink was verwaterd hebben we het advies van Sail Charter opgevolgd om een paar uur 'hands-on' instructie bij te boeken. Het zeilen met dit type boten blijkt namelijk toch wat ingewikkelder dan met een modern zeilschip. Onze ingehuurde schipper, Jan, maakte er ondanks het relatieve gebrek aan wind die maandagmiddag toch een heel nuttige en gezellige activiteit van waarvan we het nodige hebben opgestoken voor een behouden vaart. De Wiede Weerga is een fijn compact en gezellig schip wat zich makkelijk laat manoeuvreren. Zowel op de motor als op het zeil pakt het schip makkelijk snelheid op. Voor wat betreft het hijsen van de zeilen en de bediening van de zwaarden is er af en toe wel wat extra kracht nodig en lange schippers of bemanningsleden (ik ben 1m87) moeten rekening houden met de beperkte stahoogte en een relatief korte, maar wel brede (!), tweepersoons kooi. De medewekers van Sail Charter bleken zeer vriendelijk en behulpzaam en een goede reden om in de toekomst weer terug te komen. Al met al een heerlijke week op het water gehad en in de haven meer bekijks dan in het dagelijks leven :-)
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
6,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info

8,5/10
“Lemsteraak Windbreeker”
Lemsteraak Windbreeker | Alex Niemeijer | 13 September 2021
Dit schip is goed manoeuvreerbaar en heeft uitstekende zeil eigenschappen. Dit schip kan prima droogvallen op het wad.
Voor 6 personen is dit een ruim schip en met 3 hutten heeft iedereen zijn eigen plek.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Mehr info
Segeltörn auf dem IJsselmeer und Wattenmeer

Möchten Sie selbst oder mit einem Skipper segeln?

Einige unserer größeren Lemsteraak Segelyachten bieten wir auch mit Skipper an. Dieses Angebot richtet sich an Gäste, die nur wenig (oder gar keine) Erfahrung mit dem Plattbodensegeln auf dem IJsselmeer und Wattenmeer in Holland haben, aber trotzdem einmal in den Genuss der einzigartigen Atmosphäre an Bord dieser traditionellen Segelschiffe kommen möchten. Eine Segelyacht ohne Erfahrung mit dem Plattbodensegeln mieten? Kein Problem! Zu unserem Charter Programm gehören auch Segelkurse, Manövrierkurse und Segelstunden.